Trafo Merkezleri
Bir Trafo merkezi kurulumu için başlangıç noktası, orta gerilim şebeke irtibat noktasından, alçak gerilim çıkış panosuna kadar gerekli bütün kurulum aşamalarının projelendirilmesi ardından sürecin uygulamaya dökülmesini titizlikle takip ediyor ve dikkatli bir şekilde kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte gerekli olacak teknik ekipmanın ve teknik malzemelerin tedariğini hızlı ve avantajlı fiyatlar ile yapıyoruz. Kurulum sonunda temiz bir işçilik ile kabule gelen elektrik kurumu çalışanları tarafından hiçbir şekilde eksik kaydı düşülmeden siz müşterilerimize teslimlerini gerçekleştiriyoruz. Trafo merkezi kurulum ve montaj çalışmalarımıza Bina Tipi Trafo Merkezleri, Beton Köşk Tipi Trafo Merkezleri, Direk Tipi Trafo Merkezleri ve Yeraltı Köşk Tipi Trafo Merkezleri dahildir.
TEKLİF AL
Kurulum aşamasında orta gerilim ve alçak gerilim altyapısında gerekli olabilecek bütün çalışmalarda kusursuz hizmet vermek amacıyla tranşe çalışması için gerekli kazıların yapılma işlemleri daha sonrasında istenilen noktaya enerjiyi götürebilmek adına kablolama işlemlerini ve yer altı şebeke işlemleri dahil olmak üzere tam teşekkürlü bir çalışma sonucunda endüstriyel tesisleri çalışmalarını sürdürebilmek adına trafo merkezleri ile buluşturmaktayız. Enerji nakil hattı uygulamaları için bazı durumlarda enerjinin havadan gitmesi ile beraber demir veya beton direkler ile taşınması durumundaki iş sürecini Özak Mühendislik’in deneyimli ekip paydaşları ile beraber yönetmekteyiz ve bu süreçte siz değerli müşterilerimize en iyi servisi vermek için çalışmaktayız. 10 kV ile 36 kV arasındaki tüm dağıtım şebeke çalışmalarında tecrübeli olduğumuza inanmaktayız ve her geçen gün kendimizi geliştirmek adına çeşitli iş portfolyoları ile yapılan tesis hacmimizi genişletmeyiz.
Trafo merkezi kurulumlarından sonra Transformatörlerin ayda bir ve senede bir olmak üzere detaylı bir şekilde gerekli noktalarda onarım ve bakım çalışmalarının yapılması gerekmektedir. Ayda bir yapılan çalışmalarda sistem üzerinde enerji var iken ekibimiz, yönetmelikteki adımları takip ederek transformatörleri muayene eder ve gerekli rapor çalışmalarını yapar. Eksik ve istenmeyen durumlara karşı hemen aksiyon alınır ve gerekli teknik malzemeler en uygun fiyatlar ile müşteri onayına sunulur ve gerekli çalışmalar yapılır. Sene bir olan transformatör bakım çalışması daha kapsamlı bir çalışmadır çünkü Transformatör ayırıcılar ve kesiciler ile enerjisiz hale getirilir bu aşamada trafo yağı dielektrik testi, trafo yağı filtrasyon işlemleri, izolasyon testi, termal kamera ile ısınma kontrolü, kesici ve ayırıcı kontrolleri, kumanda sistemi testleri, topraklama testi ve trafo merkezi bakım ve temizliği yapılarak transformatör hakkında detaylı bir veriye erişilir ve elde edilen öngörüler ile eksik olan sorunlar tamamlanır.
Ayrıca arızalı olan parçalar değiştirilerek Transformatör ilk günkü kondisyon seviyesine getirilmeye çalışılır. Bu sayede olası bir aksi duruma mahal verilmez ve sanayi tesisleri kesintisiz bir şekilde sorun yaşamadan üretimlerine devam edebilirler. Özak Mühendislik bu aşamada değerli müşterilerine Yüksek Gerilim Tesislerinde İşletme Sorumluluğu Hizmetleri, Müşavirlik Hizmetleri, Resmi ve Teknik Danışmanlık hizmetleri vererek Trafo merkezlerinin kurulumundan, sağlıklı çalışma süreçlerine kadar yanında olarak bütün adımlarda destek olmaktadır.
Elektrik Panoları
Bir Elektrik Panosu kurulumu yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Öncelikle gelen kablo hattının güzergâhında enerji kablosunu sıkıştıracak ve bükecek hiçbir engelin bulunmaması gerekmektedir aynı zamanda kablo montajı yapılırken, kablonun ezik, yırtılmış veya bükülmüş olmamasına özen gösterilmelidir. Ezilmiş veya bükülmüş bir enerji kablosu yapılan elektrik panosu kurulumundan sonra sistemin mevcut en yüksek akım çekme değerinde aşırı ısınmaya sebep olarak elektrik panosunun yanmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden elektrik panosu kurulum işleri alanında deneyimli profesyoneller ile birlikte yapılmalıdır. Özak Mühendislik ekipleri sistem analizi yaparak elektrik panosunun konum fizibilite çalışmalarını sürdürerek sistemi kurarken en az maliyet ile en verimli sonuçlar elde etmeyi hedefler. Elektrik Panosu konumu belirlendikten sonra gerekli enerji dağıtım çalışmalarını yapar ve bağlantıların izole bir şekilde değmesi gereken nokta harici hiçbir nokta ile bağlantısının olmamasına ve izole olmasına dikkat eder. Gerekli temas bağlantılarının yapılmasının ardından sisteme kontrollü bir şekilde enerji verilerek elektrik panosunun görevini tam anlamıyla yaptığından emin olunup test edilir. Gerekli sistem fizibiliteleri ve ayarları yapıldıktan sonra müşteriye teslim edilerek ön kullanım bilgilendirilmesi yapılır.
TEKLİF AL
Elektrik Panolarında Bakım, Arıza ve Revizyon
Elektrik panolarında bakım, arıza ve revizyon çalışmaları yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli panolardan birisi de kompanzasyon panolarıdır. Çünkü reaktif ve kapasitif kullanımlardan dolayı oluşabilecek aşırı kullanımlar sanayi tesislerindeki elektrik faturalarına ceza olarak yansıyabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için kompanzasyon panolarının eksiksiz ve tam anlamıyla doğru çalışması büyük önem taşır. Olası bir arıza durumunda uzman ekipler tarafından acil bir şekilde müdahale edilip sistemin tekrar devreye alınması gerekir ki sonrasında herhangi bir cezai işlemle karşılaşmaması için. Özak Mühendislik, kompanzasyon sistemleri için OSOS BEDAŞ sistemi üzerinden sizin kompanzasyon değerlerinizi günlük olarak takip ederek olası bir aşırı aktif veya reaktif kullanımını fark eder ve anında müdahale eder. Bu konuda kompanzasyon danışmanlık hizmetleri vermekteyiz ve gerekli olan bütün elektrik panosu işleyiş adımlarında size destek olmaktan mutluluk duymaktayız.
Elektrik Panolarında Bakım Yapılırken
Özak Mühendislik firması olarak kurulum ve montajı yapılan elektrik panolarının sonraki aşamalarda da bakım ve gerekli revizyon çalışmalarını yapmaktayız. Bakım ve revizyon çalışması yapılmadan önce ortamın temiz ve çalışılabilir düzeyde olması gerekmektedir. Sonrasında yapılacak bakım veya revizyon çalışması öncesi gerekli bütün güvenlik önlemleri alınarak sistemin enerjisiz bir durumda olduğu teyit edilir ve çalışmaya başlanabilir bir duruma getirilir. Daha sonrasında elektrik panosunda yapılacak işleme göre hareket edilir. Bakım yapılacaksa bütün adımlar takip edilir ve bir rapor oluşturulur. Değiştirilecek elektrik şalt malzemeleri veya kablolamalar düzeltilir ve onaya hazır hale getirilir. Eğer ki revize işlemi yapılacaksa gerekli demontaj çalışmaları yapılır ve yeni komponentlerin montajı yapılarak devreye alınır.