Elektrik panoları içinde sac kabin, kontak kesicileri, toprak kaçağı ünitesi, zamanlayıcılar, şalt malzemeleri ve benzeri komponentleri içinde barındıran elektriksel bir devredir. Temel olarak elektriğin bina genelinde dağıtılmasına olanak sağlar. Büyük endüstriyel işletmelerin enerjilendirilme tasarımlarında önemli rol oynamaktadır. Elektrik enerjisinin tamamı şebeke tarafından ana kablo ile binaya taşınmaktadır. Elektrik dağıtım panosuna bağlanan bu kablo ile elektrik şebekesinden işletmeye elektrik enerjisi taşınmış olur.
Teklif Al
Projelendirme
Tasarım süreci sırasında bütün detaylar düşünülmelidir. Endüstriyel tesisin veya ticari işletmenin hangi işle meşgul olduğu önemlidir. Çünkü enjeksiyon makinelerinin çok olduğu bir ortamda sıcaklık artacaktır veya toz boya prosesi çok olan bir işletmede tozlanma çok aşırı seviyelerde olabilir. Bu nedenle tasarımı yapılacak elektrik panosunun konulacağı ortama göre gerekli güvenlik sınıflarının ve üretiminin düşünülmesi gerekmektedir. Sonrasında bilgisayar ortamında tek hat şeması oluşturulmuş elektrik panosunun çizimi yapılır. Bu çizim sayesinde (BOM) yani malzeme listesi belirlenmiş olur. Aynı zamanda bağlantıların kontrolü ve düzenliliği açısından etiket numaraları da meydana gelmiş olur. Daha sonrasında yapılan çizim gerekli mühendisler ile onaylandıktan sonra üretim aşamasına geçilebilir.
Üretim
Pano üretim aşamasında müşterilerimizin taleplerini eksiksiz bir şekilde karşılamak adına tasarım ve elektro montaj ekibimiz arasında geçen bir toplantıdan sonra tedarik edilen ürünlerin depodan üretim sahasına getirilmesi sağlanır. Daha sonrasında bir ekip çalışması ile çizilen proje üzerinde herkes yapması gereken görevi rahatça anlayarak elektrik panosu işlenmeye başlanır. Şalt malzemeleri, kabin sacları ve kullanılan kablo kalitesi yönetmeliklere uygun ve CE sertifikalıdır. Herhangi bir aksaklıkta kullanılan ürünler ve üretilen panolarımız 2 yıl garantilidir. Üretilen panolar içerisinde kullanım kılavuzu ve projelendirmesi ile beraber teslimat bölgesine doğru yola çıkar. Projelendirme kılavuzu hem kurulum aşamasında hem de olası bir müdahalede teknik ekibin hızla aksiyon alabilmesini ve aynı zamanda hızlı arıza çözüm olanağı sağlar.
Güç Yükseltme ve Arıza Çözüm
Sanayi tesisleri işledikçe ve büyüdükçe endüstriyel makine ihtiyaçları artmaktadır. Yeni bir hat kurulumu ve eklenecek yeni makineler otomatik olarak güç arttırım ihtiyacını da beraberinde getirir. Bu gibi durumlarda mevcut pano sistemlerinin revize işlemlerini ihtiyaçlar doğrultusunda yenileyerek işletmelerin sorunsuz bir şekilde çalışmaları sağlanmaktadır. Güç yükseltme ihtiyacınız olup olmadığını aslında sistem size gerekli mesajlar ile anlatabilir. Örneğin kesiciniz sürekli açıyor ise bunun nedeni üzerinden geçmesi gereken yükten daha fazla bir yük geçtiği için sistem kendini yakmak yerine açıyor ki olası tehlikeler engellensin.
Ayrıca bazen elektrik panosu içerisinde yaşanan komponent arızalarında üretimin ve çalışmaların aksamaması için deneyimli ekiplerce arızalı konuma müdahale ederek sistemin sağlıklı bir şekilde tekrar devreye alınması gerekmektedir. Bu tür arızalar makinenin çekmesi gerekenden daha fazla bir yük çekmesinden kaynaklanabilir veya bir kısa devre oluşarak kaçak akım rölelerini attırmış olabilir veya herhangi bir komponent ısıya maruz kaldığı için yanıp devreyi kapatmış olabilir. Her arızanın kendine has çözümleri olduğu için bilgisiz ve eğitimsiz kimselerin bir elektrik panosuna müdahale etmesi çok yanlıştır. Bunun yerine bölgenize en yakın bir elektrik mühendislik şirketini çözüm için çağırmak en doğrusu olacaktır.